TANHUJALOSTAMO

Perjantai 29.9.2017 klo 15.00-17.15
Wivi Lönn -sali, Monitoimitalo 13, 4.krs
Satakunnankatu 13, Tampere

Vapaa sana (kansan)tanssissa

Tanhujalostamo on tanssin perinnelaboratorio, jossa tarkastellaan tanssia uusista näkökulmista. Se järjestetään Pispalan Sottiisin Tanssimanian yhteydessä perjantaina 29.9.2017 klo 15.00-17.15 Monitoimitalo 13:ssa. 
Tämän vuoden Tanhujalostamossa erityisteemana on sananvapaus.

"Sujuu kuin tanssi! Vai saako sujua? Kuka, missä ja milloin saa tanssia? Mikä on tanssia ja onko jokin tanssi parempaa kuin toinen? Tanssin pitäisi olla iloinen asia, mutta siitä tehdään helposti ongelma sekä tanssin kentällä että sen ulkopuolella. Keitä ovat portinvartijat, jotka huolehtivat tanssin ja tanssista puhumisen hierarkioista? Tunnistammeko sananvapauden tai sen rajoittamisen tanssissa? Tanssin kentällä kuten monella taiteen ja tieteen alalla puhutaan toistuvasti alan ”kriisistä”. Onko kriisipuhe aitoa huolta tulevaisuudesta vai vain keino ohjata keskustelua ja toimintaa tiettyyn suuntaan?" Tanssintutkimuksen dosentti Petri Hoppu.

​Tanhujalostamossa puhutaan myös muodon etsimisestä. VäkeväKollektiivi kutsuu havainnoimaan tanssin tapahtumista: sen ääntä, liikettä ja leikin pilkahtelua. Seminaarissa nähtävä esityksellinen demo toimii dokumenttina kollektiivin taiteelliselle prosessille tähän asti, mutta ei vielä ota kantaa tulevan esityksen olomuotoon.

​Seminaarin keskustelupaneelissa pohditaan tanssin moniäänisyyttä. Mukana mm. tanssitaiteilijat Marjo Kuusela ja Petri Kauppinen sekä kansantanssinopettaja Pia Pyykkinen.

Tanhujalostamoon ovat tervetulleita kaikki tanssista ja tanssin erilaisia ilmentymista sekä sen erilaisista muodoista kiinnostuneet.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Ilmoittautumiset 15.9. mennessä info@sottiisi.net.