TUNNEILMAISU
Kouluttaja Jyri Siimes

Pajan sijainti:
Tampereen yhteiskoulun lukio, TYL 207, sisäänkäynti Aleksanterin kirkon puolelta, Hallituskatu 32, karttalinkki.

Kehollisen tunneilmaisun pajassa keskitytään ilmaisun vapauttamiseen, reagointiin ja tilanteiden luomiseen. Jokainen ihminen on ilmaiseva olento ja koulutuksen aikana pyritään antamaan jokaiselle osallistujalle ajatuksia ja keinoja kehittää omaa tunne- ja tilanneilmaisuaan.  Aktiivinen läsnäolo ja näyttämöpelon voittaminen auttavat esiintyjää ja laajentavat ilmaisun skaalaa. "Tunneilmaisun idea on itse asiassa siinä, että lopettaa ilmaisemisen; antaa kehon vain olla ja reagoida toisiin ympärillä.", kirjoittaa Jyri.

Jyri Siimes on tamperelainen ohjaaja ja ilmaisutaidon opettaja. Hän on työskennellyt monien teatteriryhmien kanssa ympäri Suomea. Myös tanssijoiden kanssa työskentelystä hänellä on paljon kokemusta. Jyri kirjoittaa: "Mitä eroa itse asiassa on kehollisen teatterin ja tanssin välillä? No ei oikeastaan mitään - toinen vain nimetään toiseksi."

Ilmoittautumisohjeet
Maniapassilla pääsee kolmeen Maniapajaan, jotka järjestetään sessioina:
SESSIO 1: la 30.9. klo 9–11.30
SESSIO 2: la 30.9. klo 13–15.30
SESSIO 3: su 1.10. klo 9–11.30

Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan kolme suosikkipajaa ja yksi varapaja. Kaikkia pajoja järjestetään osallistujamäärästä riippuen yhdestä kolmeen kertaan. Jos useampi ryhmästä ilmoittautuu samaan Maniapajaan, huomioittehan, että ryhmää voidaan jakaa eri ajankohdille. Jos pajoihin ilmoittautuu vähemmän kuin kahdeksan osallistujaa, pajaa ei valitettavasti voida järjestää. Maniapajojen ajankohdat varmistuvat, kun kaikki ilmoittautumiset ovat tulleet. Aikataulut ilmoitetaan osallistujille syyskuun puoleen väliin mennessä. Maniapajoihin on Maniapassilla vapaa pääsy ja ilmoittautuminen alkaa 7.8.2017.

Maniapajat toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa