Kontaktitango - pariyhteyden tutkimusmatka

Kouluttaja Petri Kauppinen

Tanssipajan sisältö

Kontaktitango on paritanssin lainalaisuuksiin pohjautuva tangoa vapaasti muunteleva tanssin muoto. Tango on tässä olotila, tunnetila tai kulttuurinen ilmiö, jonka jokainen voi löytää sisältään. Kontaktitangon välityksellä on hyvä tutkia pariyhteyden periaatteita: vasteita, kosketuskontaktia, otteita, askelluksia ja sellaisia laatutekijöitä, jotka edesauttavat kokonaisvaltaisen kehollisen vuorovaikutuksen syntymistä.  

Millaiset tanssilliset taidot pajaan tarvitaan?

Osallistujalla tulisi olla kyky liikkua musiikin pulssiin siten, että hän kokee yhteyden itseensä ja musiikkiin. Työpajassa ollaan lähellä toista ja kosketuskontaktissa, joten tämän kanssa on hyvä olla sinut. Muutoin riittää avoimen ennakkoluuloton keho ja mieli.  

Petri Kauppinen, kuka olet?

Olen tanssin monityöläinen ja tanssinopettaja Oulusta. Lempipaikkani on tanssisali ja tykkään harjoitusmoodista. Koen olevani etuoikeutettu saadessani harjoittaa ammattia, jossa on lupa harjoitella joka päivä. Tanssiharjoitukseni käynnistyivät kansantanssin parissa syksyllä 1976 ja ovat jatkuneet katkeamattomana tähän päivään saakka. 

Tanssipajan toteutus 

Sama koulutussisältö molempina päivinä. 

Lauantaina 30.9.2023 klo 9–11.30 

Kurssipaikka sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa, tarkempi paikka vahvistuu syyskuussa. 

Kurssin toteutumiseen tarvitaan vähintään 10 osallistujaa / päivä. 

Tanssipajan hinta

Hinta 40 €, Tanssimaniapassilla 20 € / päivä

Ilmoittautuminen jatkuu niin kauan kuin paikkoja on jäljellä.

Kuvaaja Saara Savusalo

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa.