POLKETISTA POLKKAAN

Kouluttajat Hanna Poikela ja Petri Prauda

Opetamme polkkaa paritanssina ensin rauhallisempana kävelypohjaisena ja maadoittuneempana polkettina edeten kohti energistä ja vauhdikasta hyppypohjaista polkkaa. Tanssimme polketin ja polkan perusteita ja käymme läpi myös harvinaisempia polkkavariaatioita. Tutkimme, miten polketin ja polkan musiikin syke, fraseeraus ja dynamiikka kulkevat yhdessä tanssin kanssa ja nautimme elävästä musiikista.

Polkka on suomalaisen tanssin kulmakiviä ja muotitanssi jo 1860-luvulta alkaen, joka monikäyttöisyydessään taipuu paritanssimiseen, hyvän kunnon ylläpitoon, valtavan monen perinteisen tanhun askelikkopohjaksi, viraalihitteihin somevideoihin ja vaikka listahittimusiikkiin joraukseen. Polkan elämäniloa antavaan voimaan voit tutustua YouTubessa videoilla Poikkeustilapolkka - Polka in Quarantine ja Elämänilon polkka - The Polka Must Go On.

Työpajaan tarvitaan perustason tanssitaidot.

Hanna Poikela on tanssinopettaja (AMK), joka toimii pedagogina, koreografina, tanssijana ja tuottajana suomalaisen kansantanssin harrastajien ja ammattilaisten parissa. Petri Prauda on musiikin maisteri, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtori ja muusikko mm. Frigg-yhtyeessä. Tanssin ja musiikin yhteys sekä näyttämöllä että sosiaalisissa tanssi- ja soittotilanteissa on Hannan ja Petrin sydämen asia ja aktiivinen tutkimuksen kohde.

Kurssin toteutus

La 25.9.2021 klo 13-13.45
Kurssi toteutetaan verkossa. Hinta 10 euroa Nuorisoseurojen Puodissa.

Maniapajat toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa.