MALAMBOA JA MANIAA 

Perjantai 27.9.2019 klo 20.00–22.00
Tanssiteatteri Huuma, Pähiät, Harha, Tyrni, Polokkarit ja Emilio Cornejo (AR)
Pakkahuone
Tullikamarin aukio 2, Tampere

Konsertissa ensimmäisenä nähdään otteita Tanssiteatteri Huuman teoksesta Toinen aalto, mikä on kertomus toiseudesta ja paikkansa löytämisestä. Aalto matkaa merten yli kohti tuntematonta tanssien. Maisemanaan hänellä on alati muuttuva ja elävä kansantanssi ja kansanmusiikki.

Pähiät-ryhmän koskettava esitys on Laulu onnesta. Ihon alle menevä teos on saanut nimensä Eino Leinon samannimisestä runosta. Laulu onnesta on täynnä haaveita, toivomusten täyttymisiä ja niiden menetyksiä. Teos on omistettu tahattomasti lapsettomille. 

Harha-ryhmän teos Nåt Lånat - jotain lainattua tuo lavalle soljuvan kaunista nuorta energiaa. Tässä teoksessa kaikki on jollain tapaa lainaa, joko tietoisesti tai tiedostamatta, mutta etupäässä tarkoituksella. "Kaikki kulttuuri on lainaa," Harha vahvistaa tanssillaan.

Helsinkiläinen Tyrni tuo lavalle tanssillisen teoksen 16-18 vuotiaiden omista elämänkokemuksista.​ 

Kevään katselmuksissa mestaruussarjaan yltänyt Polokkarit-ryhmä tuo Pakkahuoneen lauteille riemastuttavan yllätyksellisen teoksensa Sauna. Esitys on rajoja rikkova, unenomainenkin kokonaisuus, joka tulee katsojan syliin. Elävä musiikki tarjoaa tarkkaa groovea ja hienoja biisejä. Tämä löyly ei jätä ketään kylmäksi! 

Kiukaan kuumaksi saa viimeistään Argentiinan aavikkoalueen pampan karjapaimenten gauchojen perinteinen taidonnäytetanssi malambo. Tästä tulisen maistiaisen antaa kansainvälinen tanssitaiteilija, pedagogi ja folkloremaestro Emilio Cornejo, joka opettaa Tanssimanian lauantaina kotimaansa kansanomaisia paritansseja Maniapajojen kurssitarjottimella. ¡Viva folklore!

Liput: 18 € / Maniapassi

Pähiät: Laulu onnesta; kuva: Petri Kivinen

Malambomestari Emilio Cornejo Argentiinasta