RAUHAA JA RAITOJA

Lauantai 28.9.2019 klo 19.00–21.00
Rauhaa ja raitoja -tanssikonsertti
​Pakkahuone
Tullikamarin aukio 2, Tampere

Vastikään vuoden tanssiteko 2018 -palkinnon saanut teos Rauha nähdään Tanssimanian Rauhaa ja raitoja -konsertissa. Tositapahtumiin perustuvassa kokoillan tanssiteoksessa Rauha - lottatytön tarina palavasta maasta kansantanssi ja elävä musiikki kuljettavat katsojat keskelle Lapin sodan riipaisevia kohtaloita.
Teoksen koreografina, ohjaajana ja dramaturgina on Siina Toimela, säveltäjänä, sovittajana ja sanoittajana Mikko Ylönen ja käsikirjoittajana Essi Pulju. Työryhmään kuuluu 11 tanssijaa Kipuna Kollektiivista ja viisi muusikkoa. 

Pelmakoiden esitys Risintkaa ja rillumareitä nähdään nyt ensi kertaa valtakunnallisessa tapahtumassa. Se on Mitja ja Eve Pilkkeen koreografioima uusi ja raikas tanssiteos suoraan idästä! 

Kimurantin Katariina saa innoituksensa vahvojen naisten nykykansanmusiikista. Väkevän tanssitarinan viitekehyksenä toimii entisajan pieni kyläyhteisö, jossa nuoret joutuvat kysymään, olisiko helpompaa, jos olisimme vain kaikki samanlaisia... Teoksen on koreografioinut Elssa Antikainen. Kimurantti arvioitiin kevään katselmuksessa mestaruussarjaan. Raati kommentoi esitystä näin: "Vahvaa läsnäoloa ja erittäin taidokasta tanssimista. Esitys oli särmä ja vaikuttava kokonaisuus, joka ei jättänyt katsojaa kylmäksi." 

Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat päättää konsertin ensimmäisen puoliajan. Rovaniemeläisen ryhmän teos Raito on vangitseva kokonaisuus, jossa tanssijoiden taito näkyy. Raito tarkoittaa porojonoa ahkioineen, ja tällä Siepakat tuovat Lapin lumon etelään.

Liput: 18 € / Maniapassi.


Siepakat: Raito; kuva: Petri Kivinen

Kimurantti: Katariina; kuva: Petri Kivinen