Folkkia ja tanssia: Rällä & Junna

Perjantai 29.9.2023 klo 21.00–24.00
Tampereen YO-talo (Kauppakatu 10)
K18

Nyt saa tanssia! Tampereen legendaarinen keikkapaikka Yo-talo täyttyy tanssikansasta kun Rällä-trio spelaa perinteistä pohjalaista ja rouhean taidokasta pelimanni-grooveaan ja kansandanceyhtye Junna yhdistelee hypertanssittavasti pelimanniperinnettä konemusiikin eri tyylien kanssa. Rällän esiintymisen aikana tanssitusta ohjaavat Antti Savilampi & Petri Kauppinen.

Rällä

Oululaisen kansanmusiikkiyhtye Rällän tyyli on perinteistä, Pohjois-Pohjanmaan upeaa pelimanniperinnettä asiantuntevasti ja lempeästi jatkavaa yhtyesoittoa. Spelaaminen on rouhean taidokasta ja spontaania. Yhtyeen ohjelmiston painopiste on vanhoissa pohjoispohjalaisissa soitteissa, vaikka mukana on kappaleita myös pohjoisen Suomen pelimannien repertuaareista. Iso osa Rällän identiteettiä on tanssisoitto, musiikin ja tanssin saumaton yhteispeli ja kommunikointi yhdessä tanssijoiden kanssa. Parhaimmat hetket yhtye on kokenut kun muusikot ja tanssijat yhdessä pääsevät tässä sanattomassa ja saumattomassa kommunikoinnissa jollekin aivan uudelle tasolle. Rällä valittiin vuoden tulokkaaksi vuoden 2023 Eläköön Folk! -gaalassa.

Junna

Keskipohjalainen pelimanni Anna Haaraoja ja suomussalmelainen konemuusikko Juha Seppänen perustivat Junna-kansandanceyhtyeen vuonna 2019. Junnassa kansanmusiikin ja pelimanniperinteen luonnonmukainen sointi törmäytetään konemusiikin eri tyylien kanssa. Tästä syntyy karkelohenkeä nostattava yhdistelmä kansansävelmiä ja synteettistä ilottelua. Duon musiikissa perinnemelodiat ja kansanomaiset tekstit yhdistyvätkin yllättäväksi ja saumattomaksi osaksi muun muassa trancea, hardstylea ja synthwavea. Parivaljakko seikkailee lauluissaan usealla kielellä ja murteella, lainaa eri tyyleistä ja suodattaa kaiken omankuuloisekseen säveltaiteeksi. Junna julkaisi Hankalempi-esikoisalbuminsa viime vuonna.

Liput 15 € / 10 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat). Narikkamaksu 3 €.
Tanssimania-passilla vapaa pääsy

Junna