Tanssimania spesiaali:
RAHVAANMUSIIKIN KERHO

Torstai 28.9.2023 klo 19.00–23.00
Teatteriravintola Telakka (Tullikamarinkatu 3)

Rahvaanmusiikin kerho järjestää klubi-illan Telakalla osana Tanssimania-tapahtumaa. Illan esiintyjät ovat Teija Niku & Juha Kujanpää sekä Jenni Venäläinen & Melkutus Party.

Teija Niku & Juha Kujanpää

Teija Niku (haitari) ja Juha Kujanpää (piano) ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2008 lähtien, muun muassa kansanmusiikkitrio Karunassa ja Teija Niku Kvartetissa. Niku ja Kujanpää tunnetaan molemmat persoonallisina ja monista eri vaikutteista ammentavina säveltäjinä. Duo-kokoonpanossa molempien uudet sävellykset pääsevät oikeuksiinsa, kun piano ja haitari toimivat tasavertaisina kumppaneina. Kumpikin on vuoroin solistisena ja säestävänä osapuolena – improvisaatiota unohtamatta.

Jenni Venäläinen & Melkutus Party

Jenni Venäläinen & Melkutus Party tuo vanhat kanteleella soitetut tanssisävelmät nykyaikaan yhdistämällä perinteisen kanteleen soundimaailman elektroniseen musiikkiin. Melkutukset, ripatskat ja maanitukset pääsevät päivitettyinä hurmaamaan tanssikansaa, kun Jenni Venäläinen (kanteleet, laulu), Janne Storm (live-elektroniikka) ja Tatu Viitala (lyömäsoittimet) luovat yhdessä energisen ja hypnoottisen keikkakokemuksen. Musiikin tunnelmat kulkevat ylitsevuotavasta riemusta aina elämän tummempiin sävyihin asti – ja takaisin. Jenni Vehviläisen esikoisalbumi Melkutus Party ilmestyy ensi syksynä.

Rahvaanmusiikin kerho

Rahvaanmusiikin kerhon tavoitteena on edistää ja ylläpitää elävää kansanmusiikkia ja kansantanssia, sekä tehdä sitä tunnetuksi. Se järjestää torstaisin kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun Kulttuuritalo Telakalla klubi-iltoja joissa esiintyy kansanmusiikin isoja ja nousevia nimiä Suomesta ja ulkomailta.

Pääsyliput 15 €. Alennuslippu 8 € (Rahvaanmusiikin kerhon jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät)
Järjestää: Rahvaanmusiikin kerho ry
K18