Tanssimaniasta voi nauttia syyskuussa sekä paikan päällä että verkossa

Pispalan Sottiisin Tanssimania-tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä 24.-25.9.2021 Tampereella. Kansantanssin ja -musiikin konsertti- ja koulutustapahtuman kaikkia tilaisuuksia on mahdollista seurata myös verkossa.

Tanssimanian ohjelmisto peilaa sadan vuoden takaista tanssikieltoa tämän päivän rajoituksiin tanssin, musiikin ja kulttuurin harjoittamisessa. Avajaiskonserttina nähdään Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin ja Kuopion kaupunginteatterin produktio Tanssikielto.

Perjantaina Tanhujalostamo-seminaarissa FT Marko Tikka kertoo historian tanssikieltojen syistä ja seurauksista, ja FT Petri Hoppu puolestaan pureutuu kansantanssin sukupuoliajattelun taustaan ja nykyajan muutoksiin.

Lauantaina uusia kansantanssiteoksia esittävät mm. Motoran Pelmakat ja Rajan Nuorten Kimurantti. Tapahtuma huipentuu Ajassa on Maniaa -konserttiin, jossa julkistetaan Pispalan Sottiisin vuoden 2022 kansantanssiyhtye.

Maniapajat toteutetaan verkkokoulutuksina lauantaipäivän aikana. Tarjolla on kansantanssin ja kansanmusiikin lisäksi tanssia 1920-luvun tyyliin. Nuorten tanssijoiden DÄÄNS-leiri toteutetaan verkossa, ja siihen sisältyy työpajojen lisäksi kattava paketti tapahtuman striimattuja konsertteja.

Lipunmyynti Tullikamarin Pakkahuoneen konsertteihin ja Maniapajoihin avataan elokuun lopussa alueellisten kokoontumisrajoitusten vahvistuttua.

Pispalan Sottiisin Tanssimania-tapahtumaa on järjestetty Tampereella vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Tapahtuman toteutuksessa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Kuva: Petra Tiihonen

Elina V