Tanhujalostamo katsottavissa ilmaiseksi pe 24.9. Zoomissa

Tanssimanian Tanhujalostamo on seminaari, jossa tarkastellaan jotain tanssiin ja tanssiperinteeseen liittyvää teemaa tai ilmiötä. Tänä vuonna teemana on tanssikiellot ja kielletyt tanssit. Alustamassa ovat tutkijat Marko Tikka ja Petri Hoppu. Voit lukea lisää Tanhujalostamon ohjelmasta täällä.

Tanhujalostamo toteuteen kokonaan verkossa. Sitä pääsee kuulemaan ilmaiseksi Zoomin välityksellä. Tule mukaan alla olevasta linkistä pe 24.9. klo 16.45 alkaen. Tanhujalostamo alkaa klo 17.00 ja päättyy 18.30.



Tanssimanian konserttien striimiliput myynnissä Nuorisoseurojen striimipuodissa

Tanssimanian kaikki live-konsertit Tullikamarin Pakkahuoneelta Tampereelta lähetetään myös suoratoistona verkossa. Striimiliput konsertteihin ovat myynnissä Nuorisoseurojen striimipuodissa.

Striimilippuja voi ostaa aivan konsertin alkamisen viime minuuteille saakka. Striimi on myös katsottavissa tallenteena 14 vuorokautta ostohetkestä. Tallenteen saa striimilippuun kaupan päälle.

Striimilippujen hinnat:
Tanssikielto 10e
Verensulkusanoja 5e
Ajassa on Maniaa! 5e

Täytäthän tietosi ostotapahtumassa huolellisesti, sillä konserttilipun lipputunniste lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen maksutapahtuman jälkeen. Lipputunnisteen löydät sähköpostistasi. Lipputunnisteen tarvitset liittyäksesi striimikonserttiin.

Konserttistriimi alkaa 15 minuuttia ennen konsertin alkua. Striimiin liitytään Nuorisoseurojen Striimipuodista linkistä "Avaa lähetys" sen konsertin kohdalta, johon haluat liittyä. Liittyäksesi konsertin striimiin, syötä lipputunniste pyydettyyn kohtaan. 

Maniapajat toteutetaan tänä vuonna vain verkkokoulutuksina. Niiden liput (10e/Maniapaja) ovat myynnissä Nuorisoseurojen puodissa. Maniapajat toteutetaan Zoomin välityksellä.

Tervetuloa striimikonsertteihin ja Maniapajoihin!

Kansanomainen paritanssi ja tanssisoitto Elävän perinnön kansalliseen luetteloon

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 22 uutta kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Musiikin ja tanssin alueelta luetteloon lisättiin mm. kansanomainen paritanssi ja tanssisoitto.

Kansanomainen paritanssi ja tanssisoitto on elävä kulttuuriperinteen ja yhdessäolon muoto. Kansanomaisella paritanssilla Suomessa tarkoitetaan perinteeseen pohjaavia tanssilajeja, joita tanssitaan elävästi ja spontaanisti, vapaasti muunnellen. Tanssilajeja ovat esimerkiksi masurkka, polkka, valssi, sottiisi, polska, hambo ja jenkka. Tanssisoitolla tarkoitetaan kansanmusiikkia, joka on syntynyt tanssien säestämiseen ja säilynyt elävänä yksin ja yhdessä soittamisen kulttuurina.

Suomen Nuorisoseurat oli yksi organisaatioista, jotka ehdottivat kansanomaisen parintanssin ja tanssisoiton lisäämistä luetteloon. Perinne näkyy ja kuuluu aktiivisesti paikallisten seurojen harrastusryhmissä ja Nuorisoseurojen tapahtumissa, kuten Pispalan Sottiisissa, Tanssimaniassa ja Folklandiassa.

Elävän perinnön kansallisessa luettelossa 86 kohdetta

Museovirasto vastaa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimuksen toteuttamisesta Suomessa. Sopimukseen kuuluu myös aineettoman kulttuuriperinnön luettelointi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Luettelointi on työkalu, jonka avulla voidaan tunnistaa, kuvata ja välittää tietoa elävästä perinteestä. 

Suomen kansallisessa luettelossa on nyt yhteensä 86 kohdetta. Luetteloon pyritään lisäämään erilaisia perinteitä laaja-alaisesti. Tarkoituksena on tuoda erilaisille perinteille näkyvyyttä ja tukea perinteen jatkuvuutta Suomessa.

Kaikki ehdotukset kansalliseen luetteloon tulevat perinnettä harjoittavilta yhteisöiltä itseltään, ja hakemukset vertaisarvioidaan. 

Kansallisen luettelon lisäksi eläviä perintöjä listataan wikiluetteloon, joka on laaja ja monipuolinen tietopankki elävästä kulttuuriperinnöstä. Alustalla on 240 artikkelia yli 400 toimijalta kuudella eri kielellä. 

Tanssimania todisti maamme folkloren ja kansantanssin elävyydestä ja ajankohtaisuudesta!

Ruuhkaryhmä 2023 Tanssimaniassa

30-vuotisjuhliaan viettänyt kansantanssin ja -musiikin konsertti- ja koulutustapahtuma Tanssimania täytti Tampereen 28.9.– 1.10.2023 kansantanssin uusimmilla tuulilla ja teoksilla. Yksi tapahtumassa esiteltyjen nykykansantanssiteosten teemoista oli kantaaottavuus.

Tanssimanian ohjelmistossa oli kolme laajempaa tanssikonserttia, joissa esiintyi 13 eri puolilta Suomea saapunutta kansantanssiryhmää. Tanssimanian iltaklubeilla esiintyi lisäksi useita yleisön tanssiriehaan innostanutta kansanmusiikkiartistia. Tanssimania keräsi tänä vuonna tapahtumiinsa yhteensä noin 1500 kävijää.

Tanssimanian perinteisessä Tanhujalostamo-seminaarissa pohdittiin tällä kertaa kulttuurisen omimisen kysymyksiä otsikolla ”Eipäs omita!”. Laajasti kiinnostusta ja keskustelua herättäneessä tilaisuudessa aihetta avasi ansiokkaasti Taideyliopisto Sibelius-Akatemian väitöskirjatutkija Pirita Näkkäläjärvi.

Tanssimanian monipuolisissa työpajoissa perehdyttiin tänä vuonna muun muassa kansantanssiperinteemme hämäräperäisempiin erotiikkaa ja kyseenalaista huumoria sisältäviin salattuihin kansioihin, paritanssin saloihin sekä kansanmusiikin ja lavatanssien välisiin yhteyksiin. Tanssimanian yhteydessä järjestettiin lisäksi DÄÄNS-tanssileiri johon osallistui lähes sata 12–17-vuotiasta kansantanssimme tulevaisuuden tekijää.

Suomen Nuorisoseurat järjestää Tanssimanian vuorovuosin kesäkuussa järjestettävän Pispalan Sottiisin kanssa. Nuorisoseurat on yksi maamme merkittävimmistä yhteisöllisten kulttuuri- ja nuorisotapahtumien järjestäjistä. Tanssimania järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Tanhujalostamo-seminaarissa pohditaan kulttuurisen omimisen kysymyksiä

Tanhujalostamo: Eipäs omita!

Tanssimanian perinteisessä Tanhujalostamo-seminaarissa pohditaan 29.9.2023 kulttuurisen omimisen kysymyksiä. Keskustelutilaisuuden otsikkona on Eipäs omita!. Aiheesta alustaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian väitöskirjatutkija Pirita Näkkäläjärvi. Tilaisuuden aluksi Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja Hanna Poikela julkistaa alan teeman vuodelle 2024. Keskustelua johdattelee FT, dosentti Petri Hoppu. Tilaisuus nähdään suorana lähetyksenä Tanssimanian Facebook-sivulla 29.9. klo 15.30-16.30.

Tanhujalostamo perjantaina 29.9.2023 klo 15.30–17.00 Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa (Keskustori 4, Tampere). Tilaisuus on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

2023 Tanssimania-spesiaalit!

Tanssimania-spesiaalit

Tanssimania-spesiaalit ovat yhteistyökumppaniemme Tanssimanian yhteydessä järjestämiä tapahtumia. Spesiaalit ovat tänä vuonna Rahvaanmusiikin kerho, Käärmeenpääntallaajat-esitys Tampereen Työväen Teatterissa sekä SKIP-seminaari.

RAHVAANMUSIIKIN KERHO
To 28.9.2023 klo 19.00–23.00 Telakalla. K-18.

Rahvaanmusiikin kerhon esiintyjät ovat Teija Niku & Juha Kujanpää sekä Jenni Venäläinen & Melkutus Party. Pääsyliput 15 €. Alennuslippu 8 €. Tanssimania-passi ei ole voimassa tilaisuudessa. Järjestää: Rahvaanmusiikin kerho ry

KÄÄRMEENPÄÄNTALLAAJAT
La 30.9.2023 klo 13.00-15.30 Tampereen Työväen Teatterissa.

Käärmeenpääntallaajat on Folk Extremen, Tanssiteatteri Tsuumin, Espoon kaupunginteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin huikea yhteistuotanto. Teatterilavan valtaa etnoteknoyhtye Suistamon Sähkö, hypnoottinen underground-trio Palomylly, Tanssiteatteri Tsuumi, Folk Extreme, hurjat TYK-lukiolaiset ja yllätysvierailija. Käärmeenpääntallaajat vie meidät aina kolmen vuosisadan päähän, unohdettuihin tositapahtumiin, eteläpohjalaisen uskonlahkon mystisiin menoihin.

Liput 35 €, Tanssimania-passilla erikoishintaan 20 €. Ennakkoliput esitykseen saa Lippupisteestä (1,50 € toimitusmaksu). Tanssimania-passin ostaneet saavat erillisen varauskoodin sähköpostivahvistuksen mukana.

SKIP-SEMINAARI
La 30.9.2023 klo 16.00–17.15 Kulttuuritalo Laikun luentosalissa

Suomen Kansantanssi-Instituutti Puolesta ry (SKIP) järjestää kansantanssin tutkimiseen ja tallentamiseen keskittyvän seminaarin otsikolla ”Arkistotiedot eläviksi”. Asiantuntijoina dosentti Petri Hoppu ja Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäki. Vapaa päääsy.

Päätöstanssit mukana juhlistamassa Tampereen päivää

Kansantanssiyhtye PRO

Tampereen kaupungin 244-vuotissyntymäpäivää juhlitaan Tampereen päivän tapahtumaviikonloppuna 29.9.–1.10.2023. Kaupunki täyttyy silloin monipuolisesti kulttuurista ja tapahtumista. Myös Tanssimania on mukana juhlistamassa kotikaupunkiaan 1.10. järjestettävillä Päätöstansseilla.

Tanssimanian tapahtumaviikonlopun huipentavissa Päätöstansseissa esiintyvät muun muassa Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye PRO Turusta, Susirekka, Rajan Nuorten Kimara, Ison Tanhuujien Juntu, Hämmäys, Vinkkarit sekä DÄÄNS-leirin nuoret tanssijat.

Päätöstanssit sunnuntaina 1.10.2023 klo 14.00–16.00 Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa. Liput 20 € / 15 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat). Tanssimania-passilla 10 €. Alle 16-vuotiailta vapaa pääsy. Hanki liput!

Kuvassa Kansantanssiyhtye PRO. Kuva: Petri Kivinen.

Ilmoittautuminen Tanssimanian työpajoihin on nyt auki!

Ilmoittautuminen Tanssimanian työpajoihin on auki 31.8. saakka. Voit valita seuraavista työpajoista:

Tempoa tenaviin -virikekoulutus
Lettikampauksilla kutrit kuosiin
Rautalukkojen takana – suosikkipolskia laulaen ja tanssien
Hambosta humppaan – Kansanomaiset lavoille
Kontaktitango – pariyhteyden tutkimusmatka
Oudot tanssit – kansantanssin salaiset kansiot

Lisäksi Tanssimanian yhteydessä järjestetään DÄÄNS-leiri 12-17-vuotiaille kansantanssijoille.

Nyt on myynnissä myös Tanssimania-passi, joka oikeuttaa erityishintaan työpajoihin, sekä jo aiemmin myyntiin tulleisiin konserttilippuihin. Tanssimania-passin varaamalla voit myös varat yhteismajoituksia ja -ruokailuja.

Tarkemmat tiedot lipuista ja osallistujapaketeista löydät täältä.

Tervetuloa Tanssimaniaan!

Haemme tuottajaa Pispalan Sottiisin tapahtumatiimiin Tampereelle

Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto on osa Suomen Nuorisoseurat ry:tä, joka on Suomen vanhin nuorisoalan järjestö. Olemme erikoistuneet kulttuuriseen nuorisotyöhön. Pispalan Sottiisin tapahtumatiimi tuottaa vuosittain Folklandia – festivaaliristeilyn tammikuussa, Pispalan Sottiisin kansainvälisen kansantanssifestivaalin parillisten vuosien kesällä sekä Tanssimania – uuden kansantanssin konsertti- ja koulutustapahtuman parittomina vuosina syyskuussa Tampereelle. Tapahtumatiimi on myös mukana toteuttamassa lasten ja nuorten kansantanssitapahtumaa Kalenoita Lappeenrantaan parittomien vuosien kesäkuussa. Lisäksi tapahtumatoimisto kehittää ja osallistuu nuorisoseurojen tapahtumatoimintaan yhdessä muiden organisaation tapahtumien tekijöiden kanssa.

Etsimme tuottajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Olet monipuolinen tapahtumatuotannon osaaja, jonka vahvuus on yleisö-ja osallistujalähtöisessä festivaalitapahtumatuotannossa. Toimit luontevasti niin harrastajien kuin ammattitaiteilijoiden kanssa. Osaat pitää useamman samanaikaisen prosessin langat käsissäsi sekä pelaat hyvin yhteen muun tuotantotiimin kanssa. Tunnet kansantanssi- ja/tai kansanmusiikkikentän. Hallitset digitaalisten tuotantojärjestelmien käytön sekä sosiaalisen median hyödyntämisen tapahtumien tuotannossa.

Tukenasi on kokenut ja pitkään yhdessä työskennellyt tapahtumatiimi sekä joukko kollegoita, joiden työhön tapahtumatuotannolliset tehtävät kuuluvat. Tapahtumaviestinnän ja -markkinoinnin tukena ovat viestinnän ammattilaiset.

Tässä tehtävässä odotamme sinulta  

  • Kokemusta yleisötapahtumien, mieluiten festivaalien tuotantoprosesseista vähintään 1–2 vuoden ajalta 
  • Osaamista digitaalisista kanavista, erityisesti sosiaalisesta mediasta
  • Innokasta ja ihmislähtöistä otetta sekä loistavia yhteistyötaitoja  
  • Tehtävään soveltuvaa korkeakoulutusta  
  • Kiinnostusta kansanperinnealaa kohtaan, varsinkin kansantanssia ja/tai kansanmusiikkia  
  • Erinomaista suomen kielen taitoa, sujuva ruotsin ja/tai englannin kielen taito on plussaa
  • Katsomme eduksi järjestökentän tuntemusta joko vapaaehtois- tai työpohjalta

Tarjoamme sinulle   

  • Mielenkiintoisen tehtävän tuottajana, jonka pääasiallinen tehtävä on ohjelmatuotanto yhteistyössä vapaaehtoisten ja muiden sidosryhmien kanssa.
  • Mielekkään ja monipuolisen työn Suomen vanhimmassa nuorisotyön järjestössä ja kulttuurisen nuorisotyön ytimessä.
  • Viihtyisät toimitilat Kulttuuritalo Laikussa Tampereella ja mahdollisuuden tehdä myös säännöllisesti etätöitä.   
  • Vakituisen ja kokoaikaisen työn sekä hyvät henkilöstöedut, kuten liikunta- ja kulttuuriedut.
  • Mukavan ja yhteisöllisen työyhteisön, jossa onnistumme toinen toistamme tsempaten.


Hae tehtävää 13.8.2023 mennessä osoitteessa rekry@nuorisoseurat.fi. Palkka asettuu 2 500–2900 euroon koulutustaustasta ja työkokemuksesta riippuen. Liitäthän mukaan CV:n ja korkeintaan yhden A4:n mittaisen hakemuksen. Haastattelut pidetään Tampereella Kulttuuritalo Laikussa torstaina 17.8. Valittavan henkilön toivotaan aloittavan työnsä viimeistään 1.9.2023.

Lisätietoja tehtävästä antavat tanssin ja tapahtumien toimialajohtaja Jukka Heinämäki keskiviikkona 9.8. klo 13-15 ja pääsihteeri Annina Laaksonen perjantaina 11.8. klo 11-12, puh. 040 726 7450.

Tanssimanian ohjelma on julkaistu!

Kansantanssin ja kansanmusiikin konsertti- ja koulutustapahtuma Tanssimania järjestetään Tampereella 28.9.-1.10.2023. Suomen Nuorisoseurojen parittomina vuosina järjestämä Pispalan Sottiisin syysfestivaali esittelee kansantanssin uusimmat teokset viikonlopun aikana konserteissa eri puolilla kaupungin keskustaa. Tapahtumaan osallistuu noin viisisataa tanssin harrastajaa ja ammattilaista ja sen työpajoissa kouluttautuu satoja tanssista kiinnostunutta osallistujaa. Tanssimanian tilaisuuksiin odotetaan yli 3000 kävijää. 

Rovaniemeläinen Siepakat tuo tapahtumaan ”Tumman laineen rannat – hukutettujen kylien tarina” -teoksen. Siina Toimelan ja Julius Sarajärven väkevä teos on Lapin allasevakoiden kertomuksiin perustuva kansantanssiteos luonnosta, kotiseudusta ja juurettomuudesta Porttipahdan tekojärvien alta muuttaneiden henkilöiden kertomana. 

Joensuulainen Motoran Vinhakat ja Rälläkkä-yhtye ”Ajastaika – Elämänjuhlat” -teoksen kohtaukset pohjautuvat 1800–1900-luvun juhlaperinteisiin ja seuraavat elämää hautajaisten, häiden ja kosintamenojen kautta. Teoksen on käsikirjoittanut, ohjannut ja koreografioinut Eveliina Pilke ja sävellyksestä vastaa Joonas Ojajärvi. 

Kansantanssiryhmä Raito Oulusta tuo näyttämölle uuden ”Akmeeli” -tanssiteoksen, joka kertoo Lapin noidasta, joka saa koko yhteisön pyörryksiin. Teoksen koreografia ja ohjaus on Elssa Antikaisen tuottama yhdessä tanssijoiden kanssa ja musiikin sävellyksistä ja sovituksista vastaa Leevi Häkkinen. 

Tanssimanian koulutuspaketti on moninainen ja kiinnostava. Työpajoissa on mahdollista tutustua muun muassa polskalauluihin, outoihin tansseihin, kontaktitangoon, foxiin ja fuskuun, letitykseen ja tempoa tenaviin -leikkimateriaaliin. Nuorille 12-17-vuotiaille kansantanssin harrastajille suunnatulla DÄÄNS-leirillä pääsee oppimaan uutta ammattitanssinopettajien johdolla. Konserttien ja työpajojen lisäksi viikonloppuun kuuluu myös Tanhujalostamo -seminaari, perinnelaboratorio, jossa tarkastellaan tanssia uusista näkökulmista.  

Samana viikonloppuna Tanssimanian kanssa on mahdollista nähdä myös Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistossa olevan ”Käärmeenpääntallaajat”, jota ovat toteuttamassa kansanmusiikin ja -tanssin huipputekijät etnoteknoyhtye Suistamon Sähkö, hypnoottinen underground-trio Palomylly, Tanssiteatteri Tsuumi, Folk Extreme sekä hurjat TYK-lukiolaiset. 

Tanssimanian järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Suomen Nuorisoseurat on maamme merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. 

Tanssimanian ohjelma on julkistettu tapahtuman verkkosivuilla: www.tanssimania.fi  

Lisätietoja: 
Jukka Heinämäki  
Toimialajohtaja, tanssi ja tapahtumat 
Suomen Nuorisoseurat  
+358 50 526 8957 jukka.heinamaki@nuorisoseurat.fi  

Tanssimania järjestetään seuraavan kerran 28.9.-1.10.2023

Pispalan Sottiisin kanssa vuorovuosin järjestettävä Tanssimania-festivaali järjestetään jälleen vuonna 2023. Tanssimania on Suomen Nuorisoseurojen kansantanssin koulutus- ja konserttitapahtuma. 30-vuotisjuhliaan ensi vuonna viettävä tapahtuma järjestetään Tampereella 28.9.–1.10. Tapahtuman ohjelmassa nähdään upeita kansantanssi- ja kansanmusiikkikonsertteja sekä kiinnostavia työpajoja. 

Vuonna 2023 tapahtuman pääkuvassa ja visuaalisessa ilmeessä nähdään tanssija-tanssinopettaja-koreografien Elssa Antikaisen ja Béla Gazdagin ikuistettu tanssi Tanssimaniassa 2021. Kuvan on ottanut Carita Berg.

Tanssimania on järjestetty Tampereella vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Pispalan Sottiisin Tanssimania antoi tanssikiellolle kyytiä

Kuva: Carita Berg

Kansantanssin ja kansanmusiikin konsertti- ja koulutustapahtuma Tanssimania kokosi viikonloppuna Tampereelle toistasataa tanssin harrastajaa ja ammattilaista. Hybridisti toteutetun festivaalin tilaisuuksiin osallistui yli 1500 seuraajaa sekä paikan päällä konserteissa että suoratoistona verkon välityksellä. Tanssimania on myös syksyn merkittävin alan koulutustapahtuma ja sen maniapajoihin osallistui yli 200 osallistujaa viikonlopun aikana.  

Avajaiskonserttina nähty Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin ja Kuopion kaupunginteatterin suurteos Tanssikielto sai tanssikansalta lämpimän vastaanoton. Väkevä ja maaginen tunnelma laskeutui Tullikamarin Pakkahuoneelle teoksen myötä.  

Riina Hosion ja Motoran Pelmakoiden taianomainen Verensulkusanoja-teos vangitsi ensiesityksessään Tullikamarin katsomon. Teos ammensi tematiikkaansa suomalais-karjalaisesta loitsuperinteestä. Lavalla häpeästä, kateudesta, halusta ja sanoista kehoillaan loitsineet tanssijat saivat onnistuneen ensi-iltansa lauantaina Tanssimaniassa. 

Pispalan Sottiisin Vuoden 2022 kansantanssiyhtye, Turun Kansantanssin Ystävät ry:n PRO, julkistettiin Tanssimanian Ajassa on Maniaa! -päätöskonsertissa. Ryhmä vastaanottaa tunnustuksen tulevalla Folklandia-risteilyllä tammikuussa nykyiseltä Vuoden kansantanssiyhtyeeltä Kimurantilta Nuorisoseura Rajan Nuorista.  

Tanssimaniassa julkistettiin myös Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema ”menuetti”. Teema kutsuu kaikki alalla toimivat harrastajista ammattilaisiin tutustumaan maamme rikkaaseen menuettiperinteeseen ja haastaa alan toimijat etsimään omalta paikkakunnalta menuettivariantteja. 

Kansanmusiikin ja kansantanssin vuosi 2022 avataan Folklandia-risteilyllä, joka seilaa jälleen Folkin aallonharjalla 7.-8.1.2022 Nuorisoseurojen ja yli 50 taustajärjestäjien yhteistyönä. Pispalan Sottiisia tanssitaan ja soitetaan seuraavan kerran 15.-19.6.2022 Tampereella. Yli 50-vuotias kansantanssifestivaali kokoaa yli 1500 eri-ikäistä kotimaista ja kansainvälistä esiintyjää. Juhlaan tuotetaan kaksi suurta tanssijoiden yhteisproduktiota. Aikuisten tanssijoiden ”Haapa” syventyy tanssin ja luonnon yhteiseen harmoniaan ja lasten ja nuorten toteuttama ”Metsän lapsi” sukeltautuu satuperinteen maailmaan. 

Tanssimanian järjestää Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Nuorisoseurat juhlistaa kuluvana vuonna 140-vuotista historiaansa. 

1 2 3 7